Data verwijdering

Buiten gebruik gestelde apparatuur heeft vaak nog een restwaarde. Maar hoe gaat u om de (vertrouwelijke) data die nog op de harddisken of SSD schijven staan? Volgens de nieuwe AVG (ingangsdatum 25-5-2018) wet bent u verplicht om zorgvuldig met de data om te gaan. Wij kunnen de data gecertificeerd "Wipen". Wipen is het onomkeerbaar verwijderen van alle data die op de harddisk of SSD schijf staat. Na dit proces wordt er een certificaat gegenereerd die wij aan u overdragen.

Hierdoor weet u dat uw data NOOIT in verkeerde handen kan vallen. Ook kunt u bij de Autoriteit Persoonsgegevens aantonen dat u zorgvuldig met de data bent omgegaan.

Het grote voordeel van data verwijdering is dat u de harddisk of SSD schijf opnieuw kunt installeren. Uw apparatuur behoudt dus de restwaarde maar u weet dat alle gegevens gegarandeerd verwijderd zijn,

Dataverwijdering gebeurt in de meeste gevallen bij ons op locatie, wij hebben alle randapparatuur om de servers, werkplekken, laptops en tablets aan te sluiten. kan zelfs bij u op locatie plaats vinden. Maar wij kunnen bij grotere aantallen ook de data verwijdering bij u op locatie verzorgen. Graag maken wij hiervoor een offerte op maat.

Standaard gebruiken wij voor de data verwijdering het software pakket YouWipe. Echter zijn wij ook gecertificeerd om te werken met de software pakketten Blancco en Certus. Voor alle 3 de software pakketten geldt dat er na het proces een certificaat wordt overlegd. De verschillende software pakketten zijn uitgebreid getest en gekeurd door de bevoegde instanties.